TalentCare: het hele land door met verwenpakketten

In coronatijd kunnen zorgverleners wel een oppepper gebruiken. Laat die steun maar aan TalentCare over. Logisch ook, met zo’n naam. Het kantoorteam van deze zorgverbeteraars reed het hele land door voor persoonlijke bezoekjes. Niet alleen om te kijken en te luisteren, maar ook om verwenpakketten uit te delen. Werknemers konden daarnaast thuis rekenen op kleine verrassingen, een pak stroopwafels, bloemzaadjes, of een zonnige sleutelhanger.

Niet dat 2020 alleen maar uit verwennerijen bestond. Zo waren er belangrijke verbeterinitiatieven vanuit zorgverleners, om bijvoorbeeld de afnametechniek van een keel-neusswab te optimaliseren. En dankzij een kerstkaartenactie hoefden ouderen zich in de donkere dagen wat minder eenzaam te voelen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder