Vincent van Gogh: waardevol werk en frisse ideeën door zorginnovatie

De zorg verandert razendsnel, en dus is het zaak om mee te bewegen. Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid doet dat sinds kort met drie Zorg Innovatie Centra (ZIC’s): plekken die bol staan van de innovatie op het gebied van zorg, organisatie en opleidingen. Vincent van Gogh werkt ervoor samen met ROC’s en een hbo. Het idee is dat het onderwijs naadloos aansluit bij praktijkproblemen en praktijkvragen die studenten én huidige zorgprofessionals hebben.

Op de lange termijn levert dit meer sterke medewerkers, een lerende organisatie en een hoge kwaliteit van zorg op. Maar ook op de korte termijn heeft het voordelen, ontdekte de organisatie. Juist in coronatijd ervoeren de studenten hoe waardevol hun werk is, en kregen medewerkers de kans om ook in tijden van crisis hun kennis en kunde over te dragen. Bovendien zorgden de studenten voor frisse ideeën en perspectieven. Dat maakte het werk leuker en lichter.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder