Vincent van Gogh: waardevol werk en frisse ideeën door zorginnovatie

De zorg verandert razendsnel, en dus is het zaak om mee te bewegen. Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid doet dat sinds kort met drie Zorg Innovatie Centra (ZIC’s): plekken die bol staan van de innovatie op het gebied van zorg, organisatie en opleidingen. Vincent van Gogh werkt ervoor samen met ROC’s en een hbo. Het idee is dat het onderwijs naadloos aansluit bij praktijkproblemen en praktijkvragen die studenten én huidige zorgprofessionals hebben.

Op de lange termijn levert dit meer sterke medewerkers, een lerende organisatie en een hoge kwaliteit van zorg op. Maar ook op de korte termijn heeft het voordelen, ontdekte de organisatie. Juist in coronatijd ervoeren de studenten hoe waardevol hun werk is, en kregen medewerkers de kans om ook in tijden van crisis hun kennis en kunde over te dragen. Bovendien zorgden de studenten voor frisse ideeën en perspectieven. Dat maakte het werk leuker en lichter.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder