ViVa! Zorggroep: blije gezichten dankzij emmertjespost

Het was vlak voor Pasen. Een van de activiteitenbegeleiders stond met een aantal bewoners en begeleiders op het balkon van de eerste verdieping  te zwaaien naar familie en bekenden. Dichter konden ze niet bij elkaar komen. Sommige kindjes hadden tekeningen meegenomen, maar die konden ze niet zelf aan hun opa of oma geven. De activiteitenbegeleidster zocht een emmer, maakte er een lang touw aan vast en schreef er ‘emmerpost’ op. Ze deed er chocolade-eitjes in, en liet het touw zakken. Meteen stopten de kinderen hun tekeningen in de emmer en andere knutselwerkjes, kaarten en cadeautjes. En de emmer ging weer omhoog.

Zo werd de emmertjespost geboren. Het werd een dagelijks ritueel, dat zorgde voor blije gezichten bij bewoners, familie, bekenden en zorgverleners. Het werkte verbindend! De les van ViVA!: met simpele middelen kun je een groot effect bereiken.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder