Vivent: videoboost die wij-gevoel geeft

Florence Nightingale zei al dat de grootste helden de mensen zijn die hun dagelijkse plicht doen, als zich in de wereld een ramp voltrekt. Ieder jaar op 12 mei – Nightingales verjaardag – viert Nederland de dag van de verpleging. Dit jaar kon er veel niet. Collega’s konden door de coronamaatregelen helaas niet fysiek bij elkaar komen. Daarom maakten de leden van de verpleegkundige en verzorgende adviesraad van Vivent een aanstekelijke video, waarin ze met 25 medewerkers de trots van hún organisatie lieten zien.

Dat was allereerst leuk voor de collega’s om aan mee te werken. Het gaf de hele organisatie een boost, en het versterkte het wij-gevoel. En er kwamen alleen maar positieve reacties. Soms zelfs emotioneel. De les van Vivent? Stimuleer verpleegkundigen en verzorgenden om het heft in eigen hand te nemen, je bent niet alleen afhankelijk van wat de organisatie voor je faciliteert. Je kunt ook zelf veel doen om werkplezier te hebben.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder