Vivent: videoboost die wij-gevoel geeft

Florence Nightingale zei al dat de grootste helden de mensen zijn die hun dagelijkse plicht doen, als zich in de wereld een ramp voltrekt. Ieder jaar op 12 mei – Nightingales verjaardag – viert Nederland de dag van de verpleging. Dit jaar kon er veel niet. Collega’s konden door de coronamaatregelen helaas niet fysiek bij elkaar komen. Daarom maakten de leden van de verpleegkundige en verzorgende adviesraad van Vivent een aanstekelijke video, waarin ze met 25 medewerkers de trots van hún organisatie lieten zien.

Dat was allereerst leuk voor de collega’s om aan mee te werken. Het gaf de hele organisatie een boost, en het versterkte het wij-gevoel. En er kwamen alleen maar positieve reacties. Soms zelfs emotioneel. De les van Vivent? Stimuleer verpleegkundigen en verzorgenden om het heft in eigen hand te nemen, je bent niet alleen afhankelijk van wat de organisatie voor je faciliteert. Je kunt ook zelf veel doen om werkplezier te hebben.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder