Revalidatiecentrum Vogellanden: dakterras maakt isolatie draaglijker

VogellandenRevalideren van COVID-19. Het betekent niet alleen nare lichamelijke klachten, maar ook nog eens afzien in een strenge isolatie. Binnen zitten dus. Alleen maar binnen zitten. De medewerkers van revalidatiecentrum Vogellanden realiseerden zich dat dit beter kon. Er moest ruimte komen voor meer licht en lucht. Letterlijk.

Speciaal voor herstellende coronapatiënten werd er een dakterras gebouwd, zodat iedereen in isolatie toch nog de broodnodige zonnestralen kon opvangen. Het resultaat? Blije gezichten. Momenten van intens geluk en genot. De energie om weer verder te kunnen gaan. Soms kan iets kleins of simpels een wereld van verschil maken.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder