Zorgpartners Midden-Holland: COVID-coaching van collega’s

Stel: er breekt corona uit op een van je woonlocaties. Hoe lever je dan nog goede zorg? En hoe zorg je dat je er bént, voor je cliënten, jezelf en je team? Dat zijn vragen die voor veel stress kunnen zorgen, merkten medewerkers van Zorgpartners Midden-Holland afgelopen voorjaar. Acht van hen vormen nu het zogenoemde COVID-team. Dit team helpt collega’s die met corona te maken krijgen. Bijvoorbeeld met kennisoverdracht, coaching on the job en reflectie op wat een uitbraak met medewerkers en een team doet. Ook sluit het COVID-team als dat nodig is aan bij het centrale crisisteam van Zorgpartners.

Het COVID-team staat naast de collega’s. De teamleden nemen geen werk over, maar bieden maximaal een week ondersteuning op één van de tien locaties. En dat geeft lucht. Medewerkers op die locaties ervaren de ondersteuning als zeer prettig, de teamdynamiek blijft zo positief mogelijk en – minstens zo belangrijk – de rust keert zo veel mogelijk terug.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder