Zorgwaard: dansen, zingen, wandelen

Het bestuur van Zorgwaard is apetrots op zijn medewerkers. Zij zetten een topprestatie neer en iedereen in de Hoeksche Waard mag dat weten. In de huis-aan-huiskrant Het Kompas werd hun waardering, trots en dankbaarheid geuit via een twee pagina grote advertentie, met daarop de namen van alle 1300 dappere collega’s. (Klik op de afbeelding om te vergroten)

Ook de cliënten van Zorgwaard werden daarbij niet vergeten. In de advertentie werden alle lezers van Het Kompas opgeroepen om de kerstster uit te knippen en naar Zorgwaard op te sturen, om daar de cliënten mee te verblijden.

Het is slechts een van de creatieve ideeën die bestuur, medewerkers en niet in de laatste plaats de vitaliteitscoach bij Zorgwaard bedachten, om waardering en plezier te brengen in de zware coronatijd.

Zo wilde een wijkverpleegkundige van Zorgwaard de Jerusalema challenge doen, toen ze die van het Catharina Ziekenhuis zag. En ze meldde zich bij de vitaliteitscoach. ‘Prima, doen!’ was de reactie. Meer dan honderd medewerkers meldden zich aan. Het opnemen was al een plezier op zich. Voor de medewerkers én voor de oudere bewoners, die genoten van de dans. En over het filmpje werd dagen later op de besloten Facebookgroep nog nagepraat.

Wat ook veel energie gaf: de wandelvijfdaagse die de vitaliteitscoach hield. Hij liep van locatie naar locatie, met onder zijn arm een gedicht om de medewerkers te bedanken voor hun enorme inzet. Allerlei mensen liepen een stukje met hem op (niet te veel natuurlijk), tot een lid van de Raad van Toezicht aan toe. De zorg-agoge had een speciaal lied geschreven. En zo werden de medewerkers op elke locatie toegezongen en -gesproken. Ontroerend mooi. In december deden sinterklaas (MT-lid) en de vitaliteitspiet eenzelfde rondje. Nu met boterletters. Het leverde veel verbinding en een gevoel van waardering op.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder