Wie wordt dé HR-professional in de zorg? Win de HR Zorg Award 2017

11/05/2017

FWG Progressional People organiseert dit jaar voor het eerst de Nationale HR Zorg Award. Het thema is plezier op het werk. De HR-professional die zich met het beste idee of project inzet om plezier op het werk te vergroten, wint en wordt dé HR-professional in de zorg 2017. Je kunt je aanmelden of worden voorgedragen. De HR Zorg Award is in het leven geroepen om vernieuwend HR-beleid te stimuleren.

In de zorg draait het om mensen. En.. er is een tekort. Het aantal vacatures stijgt snel. De HR-professional heeft een belangrijke rol in ‘boeien en binden’. Hoe draagt hij of zij bij aan het vergroten van werkplezier?

Plezier op het werk

Om goede medewerkers te werven én te behouden is het belangrijk dat het werken in de zorg aantrekkelijk wordt of blijft. Er zijn verschillende invalshoeken mogelijk. Denk aan het geven van meer vertrouwen en regie aan professionals of ruimte maken voor talent, passie en vakmanschap. Of zijn er andere manieren om werkplezier te vergroten?

De prijs

Inschrijven om kans te maken op de award kan tot 18 augustus 2017. Een vakjury maakt op 3 oktober de winnaar bekend. Daarnaast krijgt de winnende organisatie ondersteuning van FWG Progressional People om de plannen voor meer plezier op het werk (nog meer) waar te maken. Meer informatie en inschrijven

Whitepaper Strategische Personeelsplanning

Deze whitepaper startte met onderzoek: wie past SPP eigenlijk toe? Met welk doel? En hoe? Maar langzaam groeide het document uit tot een ode aan een nieuwe, behapbare vorm van strategische personeelsplanning.

Download gratis

Themabijeenkomst: ‘Impact van zelfsturing op de organisatie’ (14 september)

Na een succesvolle bijeenkomst in mei, organiseert FWG opnieuw een themabijeenkomst over zelfsturing in de zorg. Deelnemers ontvangen o.a. de whitepaper ‘Zelfsturing, loslaten is niet hetzelfde als laten vallen’

Meer informatie

HR Trendmonitor Zorg 2016: En wat heeft de cliënt eraan?

Lees hét rapport over de toekomst van HR in de zorg. HR-managers kiezen het perspectief van de cliënt. Ze zijn realistisch en nemen een eigen positie in bij populaire concepten als zelfsturing of strategische personeelsplanning.

Bestel nu