Wie wordt dé HR-professional in de zorg? Win de HR Zorg Award 2017

11/05/2017

FWG Progressional People organiseert dit jaar voor het eerst de Nationale HR Zorg Award. Het thema is plezier op het werk. De HR-professional die zich met het beste idee of project inzet om plezier op het werk te vergroten, wint en wordt dé HR-professional in de zorg 2017. Je kunt je aanmelden of worden voorgedragen. De HR Zorg Award is in het leven geroepen om vernieuwend HR-beleid te stimuleren.

In de zorg draait het om mensen. En.. er is een tekort. Het aantal vacatures stijgt snel. De HR-professional heeft een belangrijke rol in ‘boeien en binden’. Hoe draagt hij of zij bij aan het vergroten van werkplezier?

Plezier op het werk

Om goede medewerkers te werven én te behouden is het belangrijk dat het werken in de zorg aantrekkelijk wordt of blijft. Er zijn verschillende invalshoeken mogelijk. Denk aan het geven van meer vertrouwen en regie aan professionals of ruimte maken voor talent, passie en vakmanschap. Of zijn er andere manieren om werkplezier te vergroten?

De prijs

Inschrijven om kans te maken op de award kan tot 18 augustus 2017. Een vakjury maakt op 3 oktober de winnaar bekend. Daarnaast krijgt de winnende organisatie ondersteuning van FWG Progressional People om de plannen voor meer plezier op het werk (nog meer) waar te maken. Meer informatie en inschrijven

FWG Trendrapport 2017

'De zorg, ongelijk voor iedereen': over zorg die steeds meer maatwerk is. Zorg die steeds meer het 'unieke verhaal' van de cliënt centraal stelt. Over het vervagen van de grenzen van de sector 'gezondheidszorg', met mooie voorbeelden van nieuwe technologie en van de toekomst van werk.

Bestel uw exemplaar

HR on Demand

Tijdelijk ondersteuning nodig op HR gebied? Onze senior HR-professionals zijn direct beschikbaar om bij uw organisatie aan de slag te gaan. Of het nou gaat om strategische vraagstukken of de coördinatie van projecten, advies of aansturing van een team.

Meer informatie

Themabijeenkomst over impact van zelfsturing

Zelfsturende teams zijn populair in de zorg. Ze passen goed bij de transitie waarin de regie van de cliënt en de professie van de zorgverlener centraal staan. Zelfsturing of zelforganisatie als besturingsvorm geeft professionals meer regelcapaciteit om cliëntgerichter te kunnen werken.

Lees meer