Xelf

Flexibele en toekomstgerichte organisatie

'Flex' is omgedoopt tot 'Xelf'! Xelf staat voor het complete HR-instrument voor de zorg waarmee uw organisatie optimaal kan meebewegen met ontwikkelingen in de zorg. Met deze nieuwe naam geven we aan dat u en uw medewerkers zélf aan het roer staan.
Als gebruiker van Xelf vindt u op deze pagina nieuws, tips, artikelen en veelgestelde vragen en antwoorden die u kunnen helpen bij het toepassen van Xelf. Uiteraard kunt u ook direct contact opnemen met het FWG Servicepunt: 030-2669 400.

Xelf: 3 modules

Xelf bestaat uit 3 modules: Xelf Start, Xelf Guide en Xelf Made. U maakt gebruik van Xelf Start, de module waarmee u functies samenstelt en beheert, activiteiten herschikt en functies in één oogopslag met elkaar kunt vergelijken. Daarnaast kunt u gebruik maken van:

  • Xelf Guide: krijg haarfijn in beeld wat de gevolgen van innovaties op uw activiteiten en functies zijn. En welke kennis, vaardigheden en opleidingen uw medewerkers vervolgens nodig hebben om hierop te anticiperen.
  • Xelf Made: geef medewerkers (meer) regie op hun eigen ontwikkeling. In Xelf Made stippelen zij hun eigen ontwikkelpad uit vanuit hun persoonlijke profielpagina, ontwikkelplan, jaargesprekformulier en competentiewoordenboek.

Kennissessies

Omdat Xelf volop in ontwikkeling is, organiseren wij een aantal keer per jaar zogenaamde kennissessies waarvoor u persoonlijk wordt uitgenodigd. In deze sessies gaan we in op het werken met Xelf Start.


Heeft u specifieke vragen over alle mogelijkheden van Xelf? Dan kunt u ook contact opnemen met Aryan van der Griendt of Ilse Dijkstra of met uw eigen contactpersoon binnen FWG.

Xelf in 2 minuten: de animatie

Gebruikerstips:

Een functie die u heeft aangemaakt in Flex kunt u automatisch naar FWG VVT sturen om in te delen.

Vink in Flex de betreffende functie aan en klik rechtsboven op FWG. In FWG VVT vindt u de functie vervolgens terug in Inzicht & Overzicht. Door op het pijltje in de eerste kolom te klikken en te kiezen voor ‘Muteren indeling’ opent het motivatieveld. U kunt starten met de functie-indeling door in Menu te kiezen voor ‘Indelen’.
Flex bevat standaard basisfuncties uit de gehele zorgsector, compleet met activiteiten, vaardigheden en inconveniënten. Deze kunt u bewerken tot functies die binnen uw organisatie voorkomen en zo uw eigen digitale functiegebouw aanmaken, waarna u activiteiten kunt herschikken en kunt zien wat dit voor gevolgen heeft.
Sommige functies zijn weergegeven in een vet lettertype. Dit betekent dat dit nog niet bewerkte functies zijn: nieuw toegevoegde basisfuncties die u nog niet heeft bewerkt.