Zicht op de zorgorganisatie van de toekomst

03/04/2017

Door vele innovaties ziet het werken in de zorg er over zo’n tien jaar heel anders uit. Hoe krijg je als zorgorganisatie functies en activiteiten van de toekomst in beeld? En hoe kun je je medewerkers daarop voorbereiden? Dit kan nu met de tool Xelf.

Aryan van der Griendt, adviseur FWG Progressional People: “Doordat in Xelf activiteiten gekoppeld zijn aan innovaties en trends in de zorg, krijg je functies van de toekomst in beeld. Een opleidingsdatabase maakt het plaatje compleet. Je ziet direct welke kennis en vaardigheden nodig zijn en welke opleidingen daarbij horen.”

Voor de ziekenhuizen zijn al zo’n 60 functies van de toekomst gemaakt. Deze functies volgen binnenkort ook voor andere branches. Een voorbeeld van een functie die in de toekomst sterk verandert is de ambulant begeleider in de gehandicaptenzorg. Een ambulant begeleider gaat in de toekomst steeds meer zorg organiseren in plaats van hulp verlenen. Hij zal meer coachend werken en cliënten stimuleren eigen regie te pakken. Hij zal meer netwerken en coördineren. Het werken met e-health vraagt meer ICT-kennis om zorg op afstand te verlenen. Daarnaast heeft de ambulant begeleider meer verpleegkundige kennis nodig vanwege oudere cliënten met een zwaardere zorgvraag.

Regie bij medewerkers

Organisaties krijgen niet alleen meer grip op de toekomst, ze kunnen medewerkers regie geven over hun eigen ontwikkelpad. “Heel gunstig”, aldus Aryan van der Griendt, “Want als medewerkers zich actief voorbereiden op de toekomst, ontwikkelt de hele organisatie”. Daarnaast biedt Xelf ondersteuning bij jaargesprekken. Leidinggevenden en medewerkers die ermee aan de slag gaan zijn enthousiast. Ze vullen los van elkaar de vragenlijst in over het functioneren en de uitkomsten vormen een goede basis voor het jaargesprek. Medewerkers gaan er serieus mee aan de slag gaan en komen samen met hun leidinggevende tot heel gerichte afspraken voor ontwikkeling.

Met deze ontwikkeling wordt strategische personeelsplanning eenvoudiger. Aryan van der Griendt: “Je maakt als het ware een foto van de huidige situatie van de organisatie, brengt de toekomst in beeld en maakt een plan om daar te komen”.

Meer informatie over Xelf

Incompany training: Waardegedreven functies beschrijven

Belanden de functiebeschrijvingen van uw organisatie ook ongelezen in de la? Wij dagen u uit om van een ‘noodzakelijk kwaad’ een inspirerend document te maken. Tijdens deze incompany sessie gaan wij samen met u en uw collega’s aan de slag om te komen tot een format dat naadloos aansluit bij de waarden, visie en stijl van uw organisatie.

Meer informatie

Hoe ziet het werk in de zorg eruit in 2023?

De zorg verandert snel en functies veranderen mee. Hoe ziet een functie van nu eruit over 5 jaar? FWG heeft alle opgedane kennis over trends, ontwikkelingen en innovaties omgezet naar functies van de toekomst met behulp van Xelf. Om u hiervan een indruk te geven vindt u op onze website een greep uit onze functies van de toekomst per branche.

Meer informatie

Themabijeenkomst over competentieontwikkeling

Op dinsdag 29 mei organiseert FWG Progressional People een themabijeenkomst over competentieontwikkeling. Waarom zou je als organisatie aan de slag willen met competenties? Of heeft uw organisatie al competentieprofielen liggen, maar weet u niet hoe u deze het beste kan inzetten?

Meer informatie