Zicht op de zorgorganisatie van de toekomst

03/04/2017

Door vele innovaties ziet het werken in de zorg er over zo’n tien jaar heel anders uit. Hoe krijg je als zorgorganisatie functies en activiteiten van de toekomst in beeld? En hoe kun je je medewerkers daarop voorbereiden? Dit kan nu met de tool Xelf.

Aryan van der Griendt, adviseur FWG Progressional People: “Doordat in Xelf activiteiten gekoppeld zijn aan innovaties en trends in de zorg, krijg je functies van de toekomst in beeld. Een opleidingsdatabase maakt het plaatje compleet. Je ziet direct welke kennis en vaardigheden nodig zijn en welke opleidingen daarbij horen.”

Voor de ziekenhuizen zijn al zo’n 60 functies van de toekomst gemaakt. Deze functies volgen binnenkort ook voor andere branches. Een voorbeeld van een functie die in de toekomst sterk verandert is de ambulant begeleider in de gehandicaptenzorg. Een ambulant begeleider gaat in de toekomst steeds meer zorg organiseren in plaats van hulp verlenen. Hij zal meer coachend werken en cliënten stimuleren eigen regie te pakken. Hij zal meer netwerken en coördineren. Het werken met e-health vraagt meer ICT-kennis om zorg op afstand te verlenen. Daarnaast heeft de ambulant begeleider meer verpleegkundige kennis nodig vanwege oudere cliënten met een zwaardere zorgvraag.

Regie bij medewerkers

Organisaties krijgen niet alleen meer grip op de toekomst, ze kunnen medewerkers regie geven over hun eigen ontwikkelpad. “Heel gunstig”, aldus Aryan van der Griendt, “Want als medewerkers zich actief voorbereiden op de toekomst, ontwikkelt de hele organisatie”. Daarnaast biedt Xelf ondersteuning bij jaargesprekken. Leidinggevenden en medewerkers die ermee aan de slag gaan zijn enthousiast. Ze vullen los van elkaar de vragenlijst in over het functioneren en de uitkomsten vormen een goede basis voor het jaargesprek. Medewerkers gaan er serieus mee aan de slag gaan en komen samen met hun leidinggevende tot heel gerichte afspraken voor ontwikkeling.

Met deze ontwikkeling wordt strategische personeelsplanning eenvoudiger. Aryan van der Griendt: “Je maakt als het ware een foto van de huidige situatie van de organisatie, brengt de toekomst in beeld en maakt een plan om daar te komen”.

Meer informatie over Xelf

Trendsessies: hoe raken de trends uw branche?

In vijf verschillende trendsessies zetten we uiteen hoe de trends uit het FWG Trendrapport 2017 uw branche raken, zodat u de vertaalslag kunt maken naar uw organisatie. In de sessie ook aandacht voor de snelheid en impact van technologische ontwikkelingen en wat dit betekent voor (toekomstige) functies in uw branche.

Aanmelden

HR on Demand

Tijdelijk ondersteuning nodig op HR gebied? Onze senior HR-professionals zijn direct beschikbaar om bij uw organisatie aan de slag te gaan. Of het nou gaat om strategische vraagstukken of de coördinatie van projecten, advies of aansturing van een team.

Meer informatie

Inspiratiesessie: Waardegedreven functies beschrijven

In hoeverre wilt u de functiebeschrijvingen ondersteunend laten zijn aan processen als loopbaanontwikkeling, (JCI) accreditatie, het uitdragen van kernwaarden of ontwikkeling op persoonlijk en teamniveau? Ontdek in deze inspiratiesessie welk functiebeschrijvingsformat écht bij uw organisatie past.

Lees meer